Termeni și condiții

Pagina principală / Termeni și condiții

SC O3 Trade S.R.L.

Vă mulțumim pentru că ați ales să ne vizitați și să apelați la produsele oferite de www.ochelarii.ro. !


Compania care administreaza www.ochelarii.ro este O3 Trade SRL cu sediul in Cluj Napoca, inregistrata la Registrul Comertului cu nr J12/205/2007, CUI RO20550289.
Ne rezervam dreptul de a efectua modificari ale acestor Termeni si Conditii precum si orice modificari site-ului www.ochelarii.ro fara o notificare prealabila. Accesand pagina Termeni si Conditii, puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi.

Vizitarea, folosirea, sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.ochelarii.ro implica acceptarea Conditiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii clientul isi asuma in totalitate drepturile si obligatiile ce decurg din cumpararea din magazinul virtual www.ochelarii.ro.
Odata cu lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni Conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat


Obligatiile consumatorului de inregistrare:

Pentru a putea cumpara de pe www.ochelarii.ro, trebuie sa introduceti datele dumneavoastra pe website-ul nostru.

In utilizarea serviciului, declarati ca veti furniza informatii reale, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra.

In situatia in care consideram ca aceasta obligatie a fost incalcata, ne rezervam dreptul de a va bloca accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinata sau nedeterminata, fara nicio notificare prealabila.

Obligatiile consumatorului privind cumpararea:
 
Cumparatorul acestui webshop impreuna cu o comanda efectuata, afirma ca in ultimele 6 luni a consultat un medic specialist in vederea purtarii lentilelor de contact, iar comanda a fost efectuata in functie de parametrii si tipul de lentile prescris de catre specialist, recomandare stabilita dupa aplicarea unor lentile de proba, care au fost compatibile cu ochii consumatorului.

Conditia de comanda din magazinul www.ochelarii.ro:- Recomandarea unui tip de lentile, revine strict medicului oftalmolog, in functie de prescriptia efectuata strict pentru lentile de contact( nu coincide cu cea pentru ochelari) , dupa aplicarea unei lentile de proba pentru a vedea compatibilitatea cu ochii dumneavoastra, de altfel aceasta este si conditia de comanda de pe site-ul nostru: ’a se comanda doar lentile pe care le-ati incercat mai intai si v-au fost recomandate de medic in ultimele 6 luni, pentru a evita achizitionarea unor lentile nepotrivite’ .


S.C. O3 Trade S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila , nu va suporta pagubele cauzate de comandarea/purtarea unor lentile nepotrivite sau de folosirea incorecta a produselor.Urmati intotdeauna sfatul medicului privind purtarea si intretinerea corecta a produselor si cititi cu atentie instructiunile de folosire.

Pentru a afla informatiile necesare privind utilizarea lentilelor de contact , adresati-va medicului specialist, nu va bazati pe informatiile gasite pe internet sau din alte surse nepotrivite!
 1. Pret si modalitati de plata:

  Preturile prezentate includ TVA.   Pretul de achizitie prezentat pe factura va fi acelasi cu cel prezentat pe site la momentul achizitiei.   Plata produselor se efectueaza in numerar/cash la livrarea produsului, prin transfer bancar sau prin credit/ debit card la plasarea comenzii online.

  Informatii privitoare la livrare:

  Termenul de livrare este afisat in dreptul fiecarui produs, calculat de la data preluarii comenzii dumneavoastra. Acest termen poate fi modificat din motive independente de vointa noastra.
  Taxa de livrare este calculata cu taxa pe valoare adaugata (TVA) inclus si este 12 lei pentru orice zona a tarii sau gratuit peste valoarea de 190 lei.
  Livrarea se efectueaza prin Cargus, la domiciliul clientului, in termen 24 ore de la expedierea comenzii, si poate ajunge la destinatie dupa maxim 48 ore.
  In cazul in care doriti sa specificati anumite aspecte referitoare la livrare cum ar fi: ora de livrare,adresa sau puncte de reper, va rugam sa introduceti in casuta de observatii aceste lucruri inainte de finalizarea comenzii. In ziua livrarii veti primi un sms de la curier cu intervalul in care se va efectua livrarea. Coletul poate fi preluat de orice membru al familiei.

  Produsele se livreaza in limita stocului disponibil. In cazul in care unul sau mai multe dintre produsele comandate nu se mai afla pe stoc veti fi instiintat in acest sens.

  Raspunderea pentru orice deteriorare cauzata produsului, coletului sau pachetului trimis de catre noi, revine societatii de curierat sau transportatorului conform legislatiei in vigoare. Produsele vor fi inlocuite de catre noi daca se va face dovada culpei curierului si vom fi instiintati in termen de 24 ore de la primirea coletului.

  Politica de confidentialitate:

  Prelucrarea datelor cu caracter personal

  Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, ochelarii.RO are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

  Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor / clientilor (Cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe ochelarii.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

  Prin completarea datelor dvs. in formularul de creare de cont si/sau de Comanda declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a ochelarii.ro si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre ochelarii.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre ochelarii.ro, afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. De asemenea, va dati acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poate fi transferate (cedate) de catre ochelarii.ro atat afiliatilor sai precum si altei/altor entitati din tara sau strainatate.

  Prin citirea prezentelor Termene si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora.

  Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa O3 Trade SRL, Loc. Mihai Viteazu, Jud. Cluj, Str. Principală nr. 48. va puteti exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:
  – o data pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;
  – sa interviti asupra datelor transmise;
  – sa va opuneti prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara
  – sa solicitati stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.


  Astfel, ochelarii.ro poate notifica utilizatorii/clientii privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

  Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul ochelarii.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.
  Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

  De asemenea, ochelarii.ro poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: Curierat, servicii de plata / bancare sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre, asigurători.
  Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate. Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite fara consimtamântul dumneavoastra în caz de litigii/dispute privind fraudele la plata catre urmatorii destinatari: Bancile implicate în platile online, Organismele Internationale de Carduri si Furnizori de servicii/produse, respectiv conform Legii, catre institutiile abilitate.

  In conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/200, clientii nostril au urmatoarele drepturi,:

  1) Dreptul la informare (art.12)
  2) Dreptul la acces la date (art.13) - dreptul de a obtine, la cerere si în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date.
  3) Dreptul la interventie (art.14) - dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisa si în mod gratuit, urmatoarele:
      a) rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrarilor nelegale;
      b) transformarea datelor personale nelegale în date anonime;
      c) notificarea tertilor cu privire la operatiunile prevazute la lit. a) si b).
  4) Dreptul la opozitie (art.15) - dreptul de a se opune, în mod gratuit si printr-o cerere scrisa, din motive întemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari.
  5) Dreptul de a se adresa justitiei (art.18) - dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea drepturilor garantate de lege si care au fost încalcate.
  6) Dreptul de a face plângere la autoritatea de supraveghere (art.25).

  Responsabilitati privind produsele

  Dreptul de returnare a produselor

  Returnarea produselor se poate efectua in conformitate cu dispozitiile OUG 34/2014 .

  Consumatorul are dreptul să notifice în scris( e-mail: office@lens.ro ) comerciantul (S.C. O3 TRADE S.R.L.) că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului, prin returnarea prin curierat rapid la sediul nostru Loc. Mihai Viteazu, Jud. Cluj, Str. Principală nr. 48. în termen de 14 zile de la comunicarea deciziei de renunțare a produsului cumpărat împreună cu accesoriile, conform Ordonanței nr. 34/2014 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță cu modificările ulterioare.

  Acest drept nu poate fi invocat în cazul următoarelor produse, conform legilor românești:

  Cutiile de lentile de contact si solutiile de intretinere dacă au fost desigilate una sau mai multe lentile din interiorul acestora. Pentru a fi acceptat returul cutiilor de lentile de contact este necesar ca toate lentilele (blistere) din interiorul acestora să fie sigilate. Lentilele de contact sunt rapid degradabile după desigilare, nu sunt transmisibile, și nu se vând la bucată (blister). Cutia de lentile de contact reprezintă un kit, un întreg, iar odată desigilată o lentilă (blister) din interiorul acesteia se consideră produsul (cutia de lentile) consumat, ce nu se mai poate readuce la starea iniţială cu toate lentilele sigilate în interior, lentile din același lot ca cel înscris pe cutie și cu același termen de valabilitate.

  Procedura in cazul renuntarii la cumparare

  În cazul în care un client dorește să returneze un produs are obligația de a ne înștiința în prealabil în scris prin e-mail la adresa:

  office@lens.ro.


  - produsul se va primi inapoi doar in ambalajul original, sigilat, nedeteriorat impreuna cu factura, in original.
  - cumparatorul va expedia produsele de retur prin curierat la sediul firmei noastre, Loc. Mihai Viteazu, Jud. Cluj, Str. Principală nr. 48.
  - contravaloarea produselor va fi returnata prin transfer bancar, dupa primirea produselor in termen de maxim 8 zile lucratoare.
  - nu se vor returna taxele de transport, cumparatorul va suporta toate costurile care apar din cauza renuntarii.
  -Renunțarea la cumpărare în mod repetat va putea fi considerată un abuz


  In cazul expedierii unui produs gresit/ greseala de ambalare, situatia poate fi reglementata prin inlocuirea produsului expediat gresit, taxele de transport fiind suportate in totalitate de catre Vanzator.

  Garantia

  Garanţia produselor achiziţionate se acordă în conformitate cu legile în vigoare la data cumpărării. Drepturile Beneficiarului sunt conforme cu prevederile OG nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor şi cele ale Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora. Garanția se referă numai la deficiențe ale produselor determinate de defecte de fabricație sau vicii ascunse ,dacă apar probleme în termen de 2 săptămâni de la desigilare, dar nu mai târziu de 24 luni de la achiziţie, în cazul în care lentilele au fost manevrate corespunzător şi întreţinute cu soluţiile corespunzătoare şi îşi pierde valabilitatea în cazul utilizării necorespunzătoare al produselor. Produsele cumpărate prin intermediul acestui site beneficiază de garanția practicată de furnizorul fiecărei mărci în parte, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

  În vederea acceptării garanției, vă rugăm sa ne transmiteti pe adresa : office@lens.ro problema intampinata pentru a va pune la dispozitie formularul de garantie, in vederea inceperii procedurii de garantie prevazut si solicitat de catre producator.

  Produsul va fi returnat prin curierat, la sediul nostru Loc. Mihai Viteazu, Jud. Cluj, Str. Principală nr. 48. împreună cu ambalajul original, lentilele de contact desigilate, in recipient cu solutie de intretinere ,formularul de reclamație specific, completat integral pus la dispozitie de catre departamentul nostru., alaturi de o copie a prescriptiei/recomandarii pentru lentile de contact de la medicul oftalmolog,pentru a putea la randul nostru sa le reclamam la producator pentru a fi verificate , astfel in functie de raspunsul primit produsele reclamate vor fi inlocuite.

  Termenul de solutionare al reclamatiei este de maxim 15 de zile lucratoare.

  Garanția lentilelor de contact acoperă următoarele probleme apărute: zgârieturi din fabricaţie pe suprafaţa lentilei; pete pe suprafaţa lentilei; diferenţe de putere dioptrică faţă de dioptria înscrisă pe ambalaj. Garanţia lentilelor de contact nu acoperă: prescripţia şi adaptarea necorespunzătoare a lentilelor de contact; defecte survenite în urma manipulării necorespunzătoare (ex: ciupirea marginilor lentilei etc); defecte survenite în urma întreţinerii sau a depozitării necorespunzătoare (ex: depozite pe suprafaţa lentilei sau infestarea lentilei cu bacterii, germeni, microbi etc).

  Litigii

  Prin folosirea,vizualizarea sau cumpararea produselor de pe acest site, utilizatorul a luat la cunostinta asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si Conditiile de mai sus si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizator si S.C. O3 Trade S.R.L. In cazul unor eventuale conflicte intre S.C.O3 Trade S.R.L. si clientii sai, se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila in minim 30 de zile lucratoare.

  Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta competenta in conformitate cu legile romane in vigoare.

  Diverse

  Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni Conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.  

O3 Trade srl nu este și nu poate fi obligată să onoreze toate comenzile efectuate din magazinul OCHELARII.RO.
Acest site web folosește cookie-uri pentru analiză și pentru afișarea de conținut personalizat și reclame.
Continuând să utilizați site-ul, sunteți de acord cu utilizarea acestora.